netherlands flag xs

netherlands flag xs

John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Vakantie Thailand, Laos en Cambodja 2019

Laos flag xs

Laos flag xs

Vlakte der Kruiken vanaf Luang Prabang

13- 15 Februari

Foto's: 13 februari 2019
Locatie: Vlakte der Kruiken

Vanochtend vroeg ontbeten, de koffers stonden al klaar. We zouden tussen half negen en half tien worden opgehaald, maar we werden al om kwart over acht opgepikt door een minibusje met een “engels-sprekende” chauffeur. Wij konden hem over het algemeen niet verstaan……
In elk geval was hij een goede chauffeur en dat was ook wel nodig, want de driehonderd kilometers die we moesten afleggen gingen uitsluitend over bergpassen, waarbij de weg bestond uit stukjes asfalt, afgewisseld met stukjes onverharde weg, grote kuilen en gaten, en er onvoorspelbare medegebruikers waren zoals koeien, al dan niet bezig hun kalf te zogen midden op de weg, kippen, zwijntjes en fietsende kindertjes. Wat ons trouwens verbaasde was het aantal peuters en kleuters dat zonder toezicht langs de weg aan het spelen was. Het was een rit waarbij we weer eens goed door elkaar geschud zijn, maar wel een erg mooie rit van ongeveer zes uren! Het plaatsje Phonsavan of Xieng Khouan ligt op een vlak gedeelte en is slecht geasfalteerd, waardoor het een nogal stoffige bedoening is. Ons hotel ziet er aan de buitenkant netjes uit, maar de kamers laten wel wat te wensen over. Er zit één piepklein raampje in met tralies en we hebben dus geen mogelijkheid om buiten te zitten. Een upgrade lukte niet want er zijn domweg geen kamers met een balkon. Tijdens de verkennings wandeling door het plaatsje zagen we dat het fenomeen “balkon” dit dorpje nergens heeft bereikt. Dus we doen het er maar mee, t’ is maar voor twee nachten. We hebben al een restaurant uitgezocht voor vanavond, ook weer een internationale kaart.
Het restaurant was redelijk uitgestorven, zoals het hele plaatsje trouwens. Het is berekend op veel touristen, maar die zijn er niet. De bediening was ronduit onvriendelijk en ongeïnteresseerd zoals we dat nog niet eerder hadden meegemaakt. Het eten was prima. We hadden stokbrood met knoflook en mozzarella als voorafje en dat smaakte heerlijk. John had daarna een kipschnitzel met frites en ook die zag er prima uit. Ik heb weer een nieuw gerecht geprobeerd: Kua Pak Sai King. Dit bestaat uit wortelrepen, sperciebonen, kool en dun gesneden gember en rundvlees in een bouillon. Volgens de menukaart moest er ook kokos in zitten, maar dat heb ik gezien noch geproefd. Maar t was lekker. Het is nog vrij vroeg (half tien) maar we liggen al lekker in bed, want de reisdag was toch wel vermoeiend en morgen moeten we al vroeg op pad om de vlakte der kruiken te gaan bezoeken.

 

Translate

enfrdeitptrues

Paul Zuijdam

Stamboom