netherlands flag xs

netherlands flag xs

John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Vakantie Thailand 2015/16

 

Zoeken

TinyUrl!

Enter a long URL to make tiny:

bulkresizephotos

Toen de beslissing was gevallen om aan het eind van dit jaar weer naar Thailand te gaan, was het zaaks om zo snel mogelijk een vlucht te boeken, want die periode staat bekend als DE vakantieperiode en de vluchten zijn dan relatief duur….
Na wat speurwerk en wat tips van mijn collega Jolanda, vonden we een goedkope vlucht bij Qatar-airlines. Eerst stond ik daar nog wat kritisch tegenover, maar toen ik eenmaal had gelezen dat dit een nieuwe prijsvechter is, concurrent van de KLM en met de nieuwste vliegtuigen, was ik om.

Op 19 mei 2015 vonden we een retourvlucht voor € 570 en hebben dan ook direct geboekt. Tot onze verbazing konden we al direct zitplaatsen uitkiezen en zelfs onze voorkeur aangeven voor de maaltijden!  Het is overigens geen directe vlucht: we moeten zowel heen als terug overstappen in Doha (Qatar) wat een prachtige luchthaven schijnt te zijn. We gaan het zien.

De volgende dag hebben we een doorlopende reisverzekering afgesloten omdat er geen prijsverschil was met een verzekering voor bepaalde tijd.
Omdat we goede ervaringen hadden met Thailand-on-line in de voorgaande vakanties, besloten wij hen ook deze keer weer het complete arrangement te laten verzorgen. We gaven onze voorkeuren aan en beschreven precies wat we wilden.
Op 28 mei kregen we het reisplan binnen, met wat kleine onvolkomenheden was dit ongeveer wat we hadden gevraagd, maar van de prijs schrokken we ons ECHT te pletter!  Het was meer dan 2x zo duur geworden!  Ik besloot om een specificatie te vragen, zodat we zelf konden zien waar we op konden bezuinigen. Op deze vraag kreeg ik een nogal arrogant antwoord: daar begonnen ze niet aan: het was een totaal pakket. Wel werd nog in het algemeen gezegd dat de prijzen omhoog waren gegaan en dat we langer zouden gaan dan de vorige keer.

Inmiddels had mijn collega enkele sites aangeraden om zelf te kunnen shoppen. Op één avond hebben we alle hotels bekeken via booking.com en tevens naar de binnenlandse vluchten gekeken. De volgende avond hebben we alles geboekt, behalve de nachttrein en de transfer van Bangkok naar Trat. En tot onze stomme verbazing waren we nu zelfs minder kwijt dan de vorige keren…… We hebben nog niet alles geboekt, want er staan nog dingen open, die we ter plaatse moeten regelen, maar ik durf zo maar te zeggen dat we in twee avondjes circa € 2000 hebben bespaard!

Enkele weken daarna werd ik opgebeld door iemand van Thailand-on-line met de vraag of wij al besloten hadden. Ik heb toen haarfijn uit de doeken gedaan wat het gevolg van hun arrogante houding was geweest en waar het toe geleid had. Onbewust hadden zij voor groot voordeel gezorgd.

Translate

enfrdeitptrues

Paul Zuijdam

Stamboom