John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Vakantie Corfu, Griekenland

 

Zoeken

TinyUrl!

Enter a long URL to make tiny:

bulkresizephotos

Koffers zijn gepakt, helaas zitten we wel met het gewicht te goochelen.

We hebben nu meer gewicht dan 3 weken Thailand!!!!

Vanmiddag hebben we geprobeerd voor te slapen, maar helaas gingen de nieuwe buren net in de muur van de slaapkamer boren. ik heb niet lang gelegen, Paul wel wat langer.

De bedoeling is om 00:45 van huis te vertrekken.

 

 

Vanochtend waren we al weer vroeg op om van het ontbijt te kunnen genieten. Het was al vroeg warm en we besloten al vrij snel om vandaag ons gemak nog maar even te houden. Het ontbijt was goed, alleen was helaas het brood niet vers. Er was voldoende keuze: gebakken en gekookte eieren, uitgebakken spek, tomaten, komkommers, kaas, salami, diverse soorten jam, honing en yoghurt. Jammer genoeg was ik weer eens misselijk, dus heb maar mondjesmaat gegeten.

Daarna zijn we even naar de supermarkt gegaan omdat we al door het water heen waren. Tevens even wat brood, tomaten en boter ingeslagen om te kunnen lunchen. Natuurlijk mocht ook de supersize donut voor John niet ontbreken! We hebben ook een anti-muggenapparaatje gekocht, want je wordt hier opgevreten door de muggen.

Na de boodschappen hebben we lekker gerelaxt aan het zwembad tot aan de lunch. Na de lunch een tukkie gedaan en toen aan de koffie. Om vijf uur werden we verwacht in een ander complex voor een voorlichtingsbijeenkomst. We hebben twee excursies geboekt. Aanstaande donderdag gaan we op eiland tour langs een aantal bezienswaardigheden. Verder hebben we voor volgende week een cruise geboekt naar twee hele mooie eilanden aan de zuidkust.

Daarna hebben we nog lekker een duik in het zwembad genomen om ons daarna op te knappen voor het avondeten. Dat lukte John uiteraard niet, dus heb ik hem maar zo meegenomen. En ze lieten hem er toch in, leuk he?

De avondmaaltijd bestond uit een lekker salade bestaand uit tomaat, komkommer, ham, kaas, sla en ei, op smaak gemaakt met cocktailsaus. Het smaakte voortreffelijk. De hoofdmaaltijd bestond uit moussaka, die een beetje aan de flauwe kant was en erg machtig door de dikke laag bechamelsaus. Voor het juiste vakantiegevoel had John een ijscoupe nodig en die heeft hij zojuist naar binnen. Maar hij is gul hoor! Ik heb ook één hapje gekregen……..

Nog even voor mezelf een geheugensteuntje: gisteren gezien Charaxes jasius en Polygonia egea.

We lazen zojuist reacties op de blog: bagger weer in Holland met onweer. Wat vreselijk zielig! Nou hier is het ook afzien hoor met 32 graden en geen spatje regen…………

Als je op zoek bent naar spannende avonturen of uitstapjes, sla deze dag dan maar over!

De ochtend begon weer met een uitgebreid ontbijt. Nadat we dit op ons gemak hadden verorberd, zijn we naar het dorpje gelopen omdat er een liquiditeitsprobleem was ontstaan in mijn portemonnee na het betalen van de excursies. Dus weer even mijn rekening verder geplunderd en gelijk maar even boodschapjes gedaan voor tussen de middag.

Het was vandaag minder warm en een beetje bewolkt. We zijn weer lekker aan het zwembad gaan liggen, totdat het inmiddels losgebroken onweer vergezeld begon te gaan van grote druppels regen. Toen zijn we naar ons balkonnetje gegaan. Het was inmiddels weer tijd geworden om te eten. Daarna besloten we onze inmiddels moe geworden oogjes maar even te sluiten.

Eenmaal weer wakker  geworden, zijn we lekker gaan lezen op ons balkonnetje. Af en toe werd het lezen even onderbroken om even naar een langs schietende hagedis te kijken, twee verdiepingen lager. Toen er op een zeker moment een slangetje langs de balustrade kroop, ben ik naar beneden gegaan met mijn camera. Ik heb hem vast kunnen leggen. Ik denk dat het een jonge adder was, maar dat moet ik thuis nog even nader bekijken met de boeken ernaast.

De avondmaaltijd bestond uit Griekse salade en een keuze  uit twee hoofdgerecht: Stifado ( in tomaten gestoofd rundvlees met gestoofde hele uitjes, vergezeld van friet en een gerecht van varkensvlees met champignons en uien in een saus met frietjes. Ik heb vooral het eerste gegeten, terwijl John vooral het tweede gegeten heeft.

Morgen gaan we naar het kasteel waar Princess Sissi heeft gewoond, een gebeurtenis waar vooral John erg naar uitkijkt, want hij is natuurlijk dol op prinsesse spulletjes en zo………

Vanochtend vroeg uit de veren en dat viel niet mee, want we  hadden nauwelijks geslapen vanwege de onnoemelijke hitte in de kamer en de vele tientallen muggen die ons doorlopend belaagden. Daar hadden we al een apparaatje voor aangeschaft, maar dat had nauwelijks geholpen.

Dus al rond acht uur zaten we aan het ontbijt en daarna naar beneden, naar de bushalte, waar we opgehaald werden met een klein busje. Dat reed naar Corfu-stad, waar we even moesten wachten voordat de grote, gekoelde bus arriveerde. We hadden een Nederlands sprekende Griekse gids, die het erg leuk deed, het was een regelrechte spraakwaterval.

De eerste stop was bij het Achilleion, het zomerverblijf van Sissi, waar we een rondleiding kregen. Het was een imposant gebouw en er zaten gigantische tuinen achter, maar die waren jammer genoeg niet erg mooi bijgehouden. Na een rit over de vele haarspeldbochten die dit eiland rijk is, bereikten we het klooster bij Paleokastritsa, waar we niet in zijn gegaan omdat het zo vreselijk warm was en het uitzicht buiten erg mooi was. Niet alleen het uitzicht vanaf het plateau was er mooi, maar ook het uitzicht op het plateau zelf was erg de moeite waard. Bijna ademloos hebben we dit uitzicht aanschouwd......... Bovendien stond daar een lekker fris windje.  We hadden in het hotel reclame gezien voor Aquaterra, waar ook reptielen te zien zouden zijn. Vanuit de bus konden we de afmetingen zien van het gebouwtje en toen besloten we dat het niet de moeite waard kon zijn. Eenmaal terug aan het strand was er de mogelijkheid een boot tochtje te maken om de "grotten" te bezoeken. Nou dat was me wat! We bezochten vier uitsparingen in de rotsen, die het predikaat grot eigenlijk niet verdienden. Maar goed, op de boot was het lekker en we spekten de Griekse economie weer een beetje. Het maakt tenslotte niet uit of we het op deze manier betalen of later in de vorm van belasting om Griekenland uit het slob te halen.

Vervolgens gingen we naar Angelokastro, waar we de gelegenheid hadden te lunchen. Eindelijk gyros! Het smaakte wel, maar was toch heel anders dan we gewend waren. De gelegenheid lag hoog boven de baaien van Paleokastritsa en je had er een fenomenaal uitzicht. Een minpuntje op dit moment is de aanwezigheid van hele hordes wespen en hoornaars, die je het leven zuur maken zodra je maar aan eten denkt……

Na de maaltijd weer verder met de bus naar een dorpje dat gedroogde kruiden, allerlei artikelen gemaakt van olijven en olijvenhout als specialiteit had. Daar heb ik oregano en gyroskruiden gekocht.

Vervolgens naar de laatste stop aan de oostkust, waar je de kust van Albanië het best kan zien, op maar 2,5 km afstand.

Daarna werden er weer mensen afgezet bij hun hotels en gingen we bij Gouvia weer in de kleine bus, terug naar het hotel.

Even lekker opgefrist in het zwembad, en daarna onszelf weer klaargemaakt voor de avond, want de befaamde barbecue kwam er aan!

Op het moment dat we naar beneden gingen viel de stroom uit en moesten we zo’n beetje op de tast aan de barbecue beginnen. Alles stond gelukkig klaar, dus het was een kwestie van opscheppen en eten. Er waren stukken kip, geroosterd varkens spek, worstjes, hamburgers en aan stokjes geregen blokjes varkensvlees. Daarbij frietjes, rijst met paprika en iets zoets en natuurlijk salade en tzatziki. Als toetjes kregen we watermeloen en gewone meloen.

Toen de stroom na ongeveer een uur weer kwam, begon het optreden van twee jonge meisjes, die Griekse dansen opvoerden en het publiek de vloer op probeerden te krijgen, wat dan ook lukte.

Al met al was het best een gezellige avond en het eten was ook prima.

Aan het eind van de avond heb ik toch maar om airco gevraagd, ondanks de prijs. En dat was een verademing. Nadat we de meeste muggen hadden afgeslacht, eindelijk weer eens lekker geslapen.

Translate

enfrdeitptrues

Paul Zuijdam

Stamboom