Zoeken

TinyUrl!

Enter a long URL to make tiny:

bulkresizephotos

We hebben eindelijk geboekt!!

 

Op 19 September om 11:50 vliegen we naar Turkije met vlucht SHY 680, en verblijven we in Grand Lukullus Hotel te Kemer.
Terug op 29 September 10:50, vlucht SHY 289

Kemer is een levendige badplaats aan een mooie baai met kilometers lange stranden. Het gezellige centrum heeft veel restaurants, bars en terrassen. De sfeervolle haven laat nog een stukje zien van de vissershaven die Kemer eens was.
Kemer ligt in het westen van de Turkse Riviera, op ca. 1 uur en 20 minuten rijden van de luchthaven Antalya..

Kort en bondig

Dit 3*-complex ligt nabij het centrum van Kemer. Er is o.a. een zwembad, sauna, fitness, massage en fiets mogelijkheid.

Accommodatie

de eenvoudig ingerichte kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airconditioning en minibar. De badkamer heeft een douche en föhn.

Bijzonderheden

het complex bestaat uit meerdere gebouwen en beschikt over een lobby met receptie en huur kluisjes, tv-hoek, poolbar, restaurant en een zwembad met apart kinderbad. Verder is er een kleine fitnessruimte, sauna, massage en Turks bad. Ook is er biljard, darts en fietsen. Tevens internet mogelijkheid. Enkele faciliteiten zijn tegen betaling.

24°

Vanochtend zijn we al vroeg opgestaan. Na een bak koffie snel de laatste dingen ingepakt en om 8.00 uur gingen we op weg naar Eindhoven. Natuurlijk heb je ook op zaterdagochtend files, en de langste stondje raadt het al: precies op de weg waar wij over moesten. Dat was allemaal niet zo erg hoor,maar ja, de afslag die wij moesten nemen was ook afgesloten, dus werden we precies naar de andere kant geleid over een weg die helemaal vast stond.


Uiteindelijk kwamen we toch nog op tijd op Eindhoven Airport aan. We hadden alleen wat minder tijd om uitgebreid te winkelen. En dat kwam erg mooi uit, want er was maar weinig te winkelen.

Om 12.00 uur vertrokken we en om 16.45 uur lokale tijd kwamen we aan op Antalya.

We waren vrij snel door de douane en hadden ook snel de koffers. Ook het busje stond al klaar. Toch duurde het nog vrij lang voordat we gingen rijden (18.10 uur) en om 20.00 uur kwamen we in het hotel aan. Het is een wat kleiner hotel en ook de kamer is wat kleiner dan we gewend waren, maar alles is goed verzorgd voor zover we nu na kunnen gaan.

De eetzaal is vrij klein en het buffet is ook niet zo uitgebreid als we tot nog toe hadden, maar het smaakte wel goed. John had alleen maar dorst en heeft uitsluitend een toetje gegeten en koffie gedronken. Ik had wel honger en heb een soepje gegeten en daarna uitgebreid warm en koud.

Daarna zijn we de omgeving gaan verkennen, en hebben de winkelstraat naar de haven gevolgd. De winkels zijn hier erg westers georiënteerd en de prijzen zullen wel navenant hoger zijn, maar daar hebben we ons nog niet in verdiept. Op de terugweg begon het flink te onweren. We hebben zojuist lekker gedoucht en nog een bak koffie gedronken. En dan is het nu tijd geworden om lekker naar bed te gaan.

24°

Na een heerlijke nachtrust werden we om ongeveer 9.00 uur wakker.Hoopvol gingen we naar het ontbijt. Hoewel ook dit keer weer goed was, was het aanzienlijk minder dan de voorgaande keren hier in Turkije. Maar er was voldoende keus om met een volle maag aan de wandel te gaan. We besloten weer naar de jachthaven tegaan, waar we gisteravond ook waren geweest omdat daar vast wel mooie kiekjes te maken waren. De zon scheen en het was behoorlijk warm. Zo tegen lunchtijd waren we terug bij het hotel. Eerst een bakje koffie gedronken en toen naar de eetzaal. Weer van hetzelfde laken een pak: het was goed en smakelijk, maar de keuze was zeer beperkt.

 

Na de lunch hebben we ons in onze kamer teruggetrokken om wat te lezen en een beetje rust te houden. Dat kwam erg goed uit, want het begon flink te onweren en te regenen. Dat stopte zo tegen vieren, toen we weer wakker waren. We besloten voor het eten nog even een wandeling te maken om te zien of we een wandelpad de bergen in konden vinden, die hier vlak achter het hotel beginnen. Helaas hebben we geen ingang ontdekt, wordt dus vervolgd. Toen we terugkwamen, was het nog net te vroeg om te gaan eten, dus nog even tijd om te rusten en muziek te luisteren. Daarna een paar potjes Rummikub gespeeld en toen naar het restaurant. Buiten de verschillende salades was er keus uit met gehakt gevulde aubergine of gebakken lever. Daarbij pasta en spinazie. Toen wij klaar waren met eten, kwamen er opeens frieten!Voor mij is er ruim voldoende keus uit dingen die ik wel lekker vind, voor John ligt dat een beetje anders…….. Maar brood met wat salade is ook een maaltijd, hij komt niet om van de honger.

Na het eten zijn we weer het centrum in gegaan, het was lekker koel geworden door de regen: 21 graden. We hebben in wat souvenirwinkeltjes gekeken naar objecten voor de vakantiecollage, maar helaas niet gevonden. En passant ook gekeken naar draken voor de verzameling. Nog geen leuke gezien, al lopen er voldoende buiten de winkeltjes, maar die blijven niet staan in de kast en zijn meestal te groot.

Het is nu tien uur ´s avonds en we hebben net koffie gedronken. Wat we morgen gaan doen weten we nog niet.

28°

Na het weer karige ontbijt zijn we op zoek gegaan naar de PTT (onze vroegere PTT), daar zouden we volgens de reisleider een plattegrond van Kemer kunnen krijgen. Echter was dit niet het geval en werden we doorgestuurd. Onderweg kwamen we Harry de Vakantieman tegen, een turk die Nederlands en Vlaams sprak, die gaf wel een plattegrond, maar van heel de Antalya regio. En zei dat we aan het eind van de winkelstraat bij de toeristen informatie moesten zijn. Ook daar echter kregen we een summier kopietje van een onoverzichtelijk Kemer en omstreek.

 

Gezien de dorst weer toesloeg zijn we een bak koffie wezen drinken op een terrasje aan zee, waar we na de koffie nog 20 minuten hebben zitten wachten op een bakkie thee, die echter nog gezet moest worden.

Toen onze weg vervolgd langs de kust, over paadjes langs alle resorts, en via de stad weer terug.

We waren al te laat voor de lunch in het hotel, dus hebben we op een terrasje Kebab gegeten, dit was totaal anders als thuis : een pannenkoek met wat Kebab, een bos peterselie en een bos mint, verder nog 1 blaadje sla met wat rauwe rode kool, en 10 frietjes. Het konijnen voer hebben ze dus weer terug gekregen. Afgesloten met een ijsje.

Toen weer naar het hotel gehobbeld, waar we hebben gelezen, gepuzzeld en geslapen tot het diner.

Het diner werd vanavond buiten opgediend, waarschijnlijk de voorgaande avonden niet door de onweer en regen dreiging.

Ook dit was weer summier, geen patat!! Dus karig gegeten, en op de toetjes overgegaan die ook niet je van het waren, dus maar een paar bakken koffie naar binnen gewerkt om een voller gevoel te krijgen. (Paul heeft wel weer lekker gegeten)

Na het eten de rummikub tevoorschijn gehaald en tot 22:30 zitten spelen. Het werd echter wel wat fris, dus met de vesten aan.Daarna op de kamer nog wat gelezen en gepuzzeld. En toen slaapie doen!!

30°

Vanochtend stond ik hondsberoerd op en dat was pas tegen de middag gezakt. Aan de poolbar hebben we toen een bakkie koffie gedronken en zijn vervolgens naar de markt gegaan. Dat stelde niet zoveel voor. Er waren wel veel kramen, maar ze verkochten zo’n beetje allemaal hetzelfde: riemen, ondergoed en de bekende T-shirts vormden de hoofdmoot. We kwamen dan ook zonder extra bagage terug.

 

We waren nog net op tijd voor de lunch, dus daar hebben we nog maar even gebruik van gemaakt.

Na de lunch hebben we ons aan een tafeltje in de schaduw geïnstalleerd en hebben we een paar potjes Rummikub gespeeld. Daarna nog even siësta gehouden totdat het weer etenstijd was.

Na het eten nog even de “stad” in geweest om de benen te strekken. Bij terugkomst nog even koffie gedronken aan de bar en daarna terug naar het balkonnetje, waar ik crypto’s heb zitten maken en John heeft zitten lezen. Als we morgen normaal wakker worden, dan is het plan om met de bus naar PhaselisPhaselisDefinition: Phaselis is een oud-Griekse stad in de Turkse provincie Antalya, enkele kilometers ten zuiden van Kemer. Phaselis werd rond 700 v.Chr. door Rhodiërs gesticht op een schiereiland in de Middellandse Zee. Het werd al snel een belangrijk handelscentrum voor handel met Griekenland, Egypte, Cyprus en Fenicië. De stad werd samen met de rest van het huidige Turkije veroverd door de Perzen. Alexander De Grote voegde het gebied in de vierde eeuw v.Chr. toe aan zijn wereldrijk en na zijn dood kwam het achtereenvolgens in Egyptische, Rhodische en uiteindelijk in Romeinse handen als onderdeel van het Lycisch Verbond en later van de provincie Lycia (42 v.Chr). In de eerste eeuw v.Chr. werd Phaselis net als de andere steden aan de Lycische kust belaagd door piraten. De stad werd veroverd door piraten onder Zekenites maar terug ontzet door de Romeinen in 78 v.Chr1. Onder Byzantijnse heerschappij werd Phaselis een bisschopszetel, maar doordat de stad onder de zeeroverij en malaria bleef lijden kon zij nooit de status van weleer bereiken. Vanaf de 11de eeuw verviel de stad doordat de Seltsjoeken zich meer en meer op Alanya en Antalya gingen richten als handelsstad. Momenteel vormen de ruïnes van Phaselis een toeristische trekpleister waar men tussen de ruïnes van het strand kan genieten. De stranden van de baaien aan weerskanten van het schiereiland worden druk bezocht door Turkse toeristen. De ruïnes worden doorsneden door een brede hoofdstraat waarlangs men onder andere twee badhuizen en een theater aantreft (iets hoger op de helling). Ook het aquaduct dat de stad met een bron op het landinwaarts gelegen plateau verbond, is nog gedeeltelijk te zien. ...
te gaan.

Translate

enfrdeitptrues

Paul Zuijdam

Stamboom