John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Blog's foto's en overzichten.

Vakantie Belgie 2012

Lang weekendje Leuven / Brussel

Op van donderdag 13 september tot maandag 17 september gaan we een paar daagjes naar België.

Voornamelijk voor de Orchideeën show in Leuven, maar ook om eens in Leuven en Brussel rond te kijken.

Donderdag 13 september

Je  hebt er maandenlang naar uitgekeken.....
Een eindelijk dan is het zover: VAKANTIE (tje)
's Ochtend op het gemakje de laatste dingen ingepakt en toen omstreeks 10.00 uur vertrokken richting het belgische. Ruim twee uurtjes later waren we op de plaats van bestemming aangekomen.

Zoals was te verwachten, stelde de kamer niet zo heel erg veel voor. Maar je kan er slapen en ruimte om een bak koffie te maken is er ook. Het complex ligt op een industrie terreintje en we zagen op de heenweg al dat er hier wat eetgelegenheden dichtbij zitten.
Na geïnstalleerd te zijn kwamen we er achter dat er geen handdoeken aanwezig waren, dus ff naar de Action, die samen een supermarkt en de Aldi op nog geen kilometer zaten. Ook meteen 2 borden, brood en beleg gehaald voor het ontbijt.  Daarna  zijn we naar centrum Leuven gegaan. Om een parkeer gelegenheid te vinden was nog wel een hele toer, maar na wat hulp vragen hier en daar, kwamen we er uit. Er zijn parkeergarages die net zo werken als in Spijkenisse.

We hadden van een aantal mensen gehoord dat Leuven zo'n gezellige binnenstad heeft. Dat viel ons toch wat tegen, want het maakte een vrij uitgestorven indruk. Misschien  zijn de colleges nog niet begonnen en moet de stad nog beginnen met vol lopen. We hadden na een paar uurtjes  wandelen de binnenstad wel gezien en hebben vervolgens een poosje op een terrasje gezeten.
Het zonnetje kwam een beetje door en dan is het al gauw lekker op zo´n terrasje.
Na verloop van tijd besloten we naar het logement terug te gaan,om nog even een tukkie te doen voordat we zouden eten.

Het avondeten gebruikten we in de plaatselijke kebap tent. We bestelden een mixed grill, die voortreffelijk smaakte. Geen van beiden kregen we het bord leeg, zoveel was het!
 

 

 

Vrijdag 14 september

Slapen was toch wat problematisch. Smal en kort zijn we niet meer gewend, dus we lagen elkaar zo af en toe danig in de weg. Toch werd het uiteindelijk weer ochtend. Pas tegen half tien kwamen we bij onze positieven. Het brood dat we gisteren hadden meegebracht, smaakte heerlijk. Zowel met de sinaasappel-chocoladepasta als met de huis gemaakte paté met spek en uien. He wat kan het leven toch heerlijk zijn in alle simpelheid! Koppie thee en koffie erbij en dan kun je er weer tegen.....

Daarna op naar de orchideeën tentoonstelling. Parkeren lukte vrij dichtbij. De Hortus is erg mooi aangelegd en was ook zeker wat kiekjes waard. De tentoonstelling was niet erg groot. Toch waren er veel leuke dingen te zien en ook veel leuke dingen te koop, tegen soms wanstaltig hoge prijzen. Het was toch moeilijk om te kiezen wat ik zou kopen. Uiteindelijk koos ik voor betaalbaar en bewezen houdbaar, hoewel te verleiding groot was om iets exclusiever te kopen. Maar ja dan loop je ook meer risico dat de plant het niet blijkt te doen.
Ik kocht Dendrochilum cobbianum met bloemstengel, Aerangis stylosa met twee bloemstengels. Verder drie potjes met kiem planten
van Sophronitis coccinea, Lycaste-kruising en Coelogyne dayana. Er was ook Sedirea japonica, maar nog zo klein! Ook  was er een Brassia species, die heerlijk geurde, maar die stond zo diep in de bark geplant met zijn bulben EN er kwamen doorlopend vliegjes uit de pot, zodat ik het niet vertrouwde.


's Middags hebben we even gerust om 's avonds weer naar Leuven te gaan, waar we naar de Mac zouden gaan, want we hadden kortingsbonnen........ Met die bonnen waren we alsnog 21 Euro  kwijt. Toch wel veel voor een simpel Macmenuutje......
Omdat het begon te regenen, was de lol van het wandelen door Leuven er snel af, je zag geen sterveling meer. Dus terug naar het logement.
We hebben het gevoel dat we Leuven nu wel gezien hebben, dus morgen staat Brussel op het programma.
 

Zaterdag 15 September 2012

We hoopten stellig dat we zouden wennen aan het harde, te kleine bed. Helaas was dat niet zo. Gesloopt werden we wakker. Toen we weer een beetje in model waren gekomen, vertrokken we richting Brussel. Parkeren in de belgische steden is nogal lastig, omdat bijna nergens staat aangegeven waar je als "buitenlander" je auto kwijt kan. Maar na wat rondrijden vonden we dan toch een plekje in de Brusselse Marollen, waar we een flinke wandeling hebben gemaakt. Er zijn hier veel antiekwinkels. Je schrikt je wel dood van de prijzen... maar zo af en toe zag je ook wel mooie meubelen. Hiervandaan besloten we op zoek te gaan naar manneke pis. We troffen het niet, want er was weer eens één of andere happening, waardoor hij was uitgedost in een geel pakje en dus niet herkenbaar was. Duidelijk herkenbaar waren de Brusselse wafels, die we als troost dan maar hebben genuttigd, voorzien van slagroom en chocolade. Het was een dermate machtige hap, dat ik hem niet eens helemaal op heb gegeten.

Hierna zijn we op weg gegaan naar Mini-Europa, dat in de schaduw ligt van het Atomium. Op zich was het een leuk park met veel verschillende Europese gebouwen. Wat echter tegenviel was de detaillering van de bouwwerken. Dan wint Madurodam het toch, ook al is daar veel nog in aanbouw.. Na afloop hebben we hier nog een bak koffie gedronken en toen zijn we weer teruggegaan naar het logement. 's Avonds zijn we teruggegaan naar Leuven om te eten. Na lang zoeken hebben we uiteindelijk patatje stoofvlees gegeten, wat mij erg lekker smaakte, John was er niet kapot van. We besloten de volgende dag richting Spijkenisse te gaan, zodat we nog maar één keer hoefden te overnachten in het martelwerktuig wat ze hier "bed" noemen.

Zondag 16 September 2012

Het was een heerlijk gevoel om gepakt en wel in de auto te stappen in de wetenschap dat je 's avonds weer in je eigen bed zal slapen. Onderweg kwamen we er achter dat niet alleen Brussel een autoloze zondag vierde, ook de binnenstad van Antwerpen was autovrij. Dat leverde uiteraard chaotisch verkeer op in Antwerpen, maar gelukkig vonden we toch vrij snel een parkeergarage, waar we de auto kwijt konden. Doel van dit bezoek aan Antwerpen was de vogeltjesmarkt. Die hadden we snel gevonden, De markt was echter een stuk kleiner dan we ons beiden konden herinneren van vroeger. Het gedeelte met de vogels maakte in elk geval de meeste indruk. Vooral veel prachtige papegaaien waren er te bewonderen. Je moet sterk in je schoenen staan om met lege handen naar huis te gaan. Rond het middaguur bleek dat alle kramen al weer gingen opruimen, dus het was maar goed dat we er vroeg waren.

Nog even een broodje hamburger gescoord en toen terug naar Spijkenisse, waar we zonder verder oponthoud aankwamen.

Het behoeft geen betoog dat het een genot was om in ons eigen bed te stappen en dat we heerlijk geslapen hebben.

John Stoppelenburg

&

Paul Zuijdam

nlende
Copyright © 2018 John & Paul. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Last Update:
General update: /a 17-02-2018 19:36