John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Blog's foto's en overzichten.

Corfu, Griekenland

van 5 t/m 19 September 2011

Vakantie Corfu

 

We hebben geboekt voor de vakantie dit jaar.

 

Het word Agios Gordios, Corfu, Griekenland.

We vertrekken  op 5 September voor 15 dagen.

 

Datum            Vluchtnr.     Vertrek     Aankomst     Van                                 Naar     
05.09.2011     HV 1679     05:05           08:50          Amsterdam Schiphol     Kerkyra Kapodistrs     
19.09.2011     HV 1680     09:35           11:30          Kerkyra Kapodistrs        Amsterdam Schiphol

 

Klaar voor de start

Koffers zijn gepakt, helaas zitten we wel met het gewicht te goochelen.

We hebben nu meer gewicht dan 3 weken Thailand!!!!

Vanmiddag hebben we geprobeerd voor te slapen, maar helaas gingen de nieuwe buren net in de muur van de slaapkamer boren. ik heb niet lang gelegen, Paul wel wat langer.

De bedoeling is om 00:45 van huis te vertrekken.

 

 

5 september 2011 Aankomst op Corfu

1

Vetrek Gate D85Het was een raar nachtje, gisterochtend zijn we nog even bij Lenie op visite geweest omdat zij vandaag jarig is, Daar kwamen ongeveer tegelijkertijd Veronique en Robin aan, die net terug waren van vakantie. Ongeveer om twee uur waren we thuis en besloten even te proberen wat voor te slapen. Nou hebben we net nieuwe buren gekregen die toevallig erg veel schuur- en boorwerk hadden……… Ondanks dat heb ik toch nog wel even geslapen, dit in tegenstelling tot John. ‘s Avonds hebben we nog wat TV gekeken en toen toch nog even geprobeerd te slapen, wat mij toch weer even lukte,

Om kwart voor één vertrokken we richting Schiphol. Auto bij Parkfly afgeleverd en toen naar Schiphol, waar helaas nog niets open was. Later gingen de winkeltjes open, maar behalve aftershave hebben we verder niets gekocht. Helaas vergat ik te pinnen, waardoor we de hele reis niets te drinken konden kopen, want bij Transavia krijg je niets meer voor niets…….. We gingen met regen weg uit Nederland, maar op Corfu was het heerlijk toen we aankwamen.

Omstreeks elf uur waren wij op de plaats van bestemming. Het complex ziet er leuk uit, de kamer is lekker ruim en heeft een prachtig uitzicht vanaf het balkon op het gebergte er achter, Het enige minpuntje is de zeer nauwe douchecel. De hele badkamer is kletsnat als je douchte.

Nadat we geïnstalleerd waren hebben we een wandelingetje gemaakt naar het strand. Dat was een redelijke afdaling en begrijpelijk was de terug wandeling dus een stuk zwaarder. Tevens even wat drinken meegenomen voor op de kamer. Daarna hebben we de middag aan het zwembad doorgebracht in de schaduw.

Om kwart over zeven konden we eten en dat was geen minuut te vroeg, want we konden wel weer wat calorieën gebruiken…..

Eerst een lekkere salade met tomaat, komkommer, sla, rode ui, paprika, paarse olijven en een stuk feta. Heerlijk zelf op smaak gebracht met azijn en olie en dan smullen met bruin en wit brood. De hoofdmaaltijd bestond uit dun gesneden fricandeau in een saus met knoflook, frietjes en rijst. We kunnen er weer tegen.

Het is inmiddels donker aan het worden en we houden verder vanavond ons  gemak, we hebben nog wat rust in te halen.

Dinsdag 6 september 2011.

Vanochtend waren we al weer vroeg op om van het ontbijt te kunnen genieten. Het was al vroeg warm en we besloten al vrij snel om vandaag ons gemak nog maar even te houden. Het ontbijt was goed, alleen was helaas het brood niet vers. Er was voldoende keuze: gebakken en gekookte eieren, uitgebakken spek, tomaten, komkommers, kaas, salami, diverse soorten jam, honing en yoghurt. Jammer genoeg was ik weer eens misselijk, dus heb maar mondjesmaat gegeten.

Daarna zijn we even naar de supermarkt gegaan omdat we al door het water heen waren. Tevens even wat brood, tomaten en boter ingeslagen om te kunnen lunchen. Natuurlijk mocht ook de supersize donut voor John niet ontbreken! We hebben ook een anti-muggenapparaatje gekocht, want je wordt hier opgevreten door de muggen.

Na de boodschappen hebben we lekker gerelaxt aan het zwembad tot aan de lunch. Na de lunch een tukkie gedaan en toen aan de koffie. Om vijf uur werden we verwacht in een ander complex voor een voorlichtingsbijeenkomst. We hebben twee excursies geboekt. Aanstaande donderdag gaan we op eiland tour langs een aantal bezienswaardigheden. Verder hebben we voor volgende week een cruise geboekt naar twee hele mooie eilanden aan de zuidkust.

Daarna hebben we nog lekker een duik in het zwembad genomen om ons daarna op te knappen voor het avondeten. Dat lukte John uiteraard niet, dus heb ik hem maar zo meegenomen. En ze lieten hem er toch in, leuk he?

De avondmaaltijd bestond uit een lekker salade bestaand uit tomaat, komkommer, ham, kaas, sla en ei, op smaak gemaakt met cocktailsaus. Het smaakte voortreffelijk. De hoofdmaaltijd bestond uit moussaka, die een beetje aan de flauwe kant was en erg machtig door de dikke laag bechamelsaus. Voor het juiste vakantiegevoel had John een ijscoupe nodig en die heeft hij zojuist naar binnen. Maar hij is gul hoor! Ik heb ook één hapje gekregen……..

Nog even voor mezelf een geheugensteuntje: gisteren gezien Charaxes jasius en Polygonia egea.

We lazen zojuist reacties op de blog: bagger weer in Holland met onweer. Wat vreselijk zielig! Nou hier is het ook afzien hoor met 32 graden en geen spatje regen…………

Woensdag 7 september 2011.

Als je op zoek bent naar spannende avonturen of uitstapjes, sla deze dag dan maar over!

De ochtend begon weer met een uitgebreid ontbijt. Nadat we dit op ons gemak hadden verorberd, zijn we naar het dorpje gelopen omdat er een liquiditeitsprobleem was ontstaan in mijn portemonnee na het betalen van de excursies. Dus weer even mijn rekening verder geplunderd en gelijk maar even boodschapjes gedaan voor tussen de middag.

Het was vandaag minder warm en een beetje bewolkt. We zijn weer lekker aan het zwembad gaan liggen, totdat het inmiddels losgebroken onweer vergezeld begon te gaan van grote druppels regen. Toen zijn we naar ons balkonnetje gegaan. Het was inmiddels weer tijd geworden om te eten. Daarna besloten we onze inmiddels moe geworden oogjes maar even te sluiten.

Eenmaal weer wakker  geworden, zijn we lekker gaan lezen op ons balkonnetje. Af en toe werd het lezen even onderbroken om even naar een langs schietende hagedis te kijken, twee verdiepingen lager. Toen er op een zeker moment een slangetje langs de balustrade kroop, ben ik naar beneden gegaan met mijn camera. Ik heb hem vast kunnen leggen. Ik denk dat het een jonge adder was, maar dat moet ik thuis nog even nader bekijken met de boeken ernaast.

De avondmaaltijd bestond uit Griekse salade en een keuze  uit twee hoofdgerecht: Stifado ( in tomaten gestoofd rundvlees met gestoofde hele uitjes, vergezeld van friet en een gerecht van varkensvlees met champignons en uien in een saus met frietjes. Ik heb vooral het eerste gegeten, terwijl John vooral het tweede gegeten heeft.

Morgen gaan we naar het kasteel waar Princess Sissi heeft gewoond, een gebeurtenis waar vooral John erg naar uitkijkt, want hij is natuurlijk dol op prinsesse spulletjes en zo………

Donderdag 8 september 2011.

Vanochtend vroeg uit de veren en dat viel niet mee, want we  hadden nauwelijks geslapen vanwege de onnoemelijke hitte in de kamer en de vele tientallen muggen die ons doorlopend belaagden. Daar hadden we al een apparaatje voor aangeschaft, maar dat had nauwelijks geholpen.

Dus al rond acht uur zaten we aan het ontbijt en daarna naar beneden, naar de bushalte, waar we opgehaald werden met een klein busje. Dat reed naar Corfu-stad, waar we even moesten wachten voordat de grote, gekoelde bus arriveerde. We hadden een Nederlands sprekende Griekse gids, die het erg leuk deed, het was een regelrechte spraakwaterval.

De eerste stop was bij het Achilleion, het zomerverblijf van Sissi, waar we een rondleiding kregen. Het was een imposant gebouw en er zaten gigantische tuinen achter, maar die waren jammer genoeg niet erg mooi bijgehouden. Na een rit over de vele haarspeldbochten die dit eiland rijk is, bereikten we het klooster bij Paleokastritsa, waar we niet in zijn gegaan omdat het zo vreselijk warm was en het uitzicht buiten erg mooi was. Niet alleen het uitzicht vanaf het plateau was er mooi, maar ook het uitzicht op het plateau zelf was erg de moeite waard. Bijna ademloos hebben we dit uitzicht aanschouwd......... Bovendien stond daar een lekker fris windje.  We hadden in het hotel reclame gezien voor Aquaterra, waar ook reptielen te zien zouden zijn. Vanuit de bus konden we de afmetingen zien van het gebouwtje en toen besloten we dat het niet de moeite waard kon zijn. Eenmaal terug aan het strand was er de mogelijkheid een boot tochtje te maken om de "grotten" te bezoeken. Nou dat was me wat! We bezochten vier uitsparingen in de rotsen, die het predikaat grot eigenlijk niet verdienden. Maar goed, op de boot was het lekker en we spekten de Griekse economie weer een beetje. Het maakt tenslotte niet uit of we het op deze manier betalen of later in de vorm van belasting om Griekenland uit het slob te halen.

Vervolgens gingen we naar Angelokastro, waar we de gelegenheid hadden te lunchen. Eindelijk gyros! Het smaakte wel, maar was toch heel anders dan we gewend waren. De gelegenheid lag hoog boven de baaien van Paleokastritsa en je had er een fenomenaal uitzicht. Een minpuntje op dit moment is de aanwezigheid van hele hordes wespen en hoornaars, die je het leven zuur maken zodra je maar aan eten denkt……

Na de maaltijd weer verder met de bus naar een dorpje dat gedroogde kruiden, allerlei artikelen gemaakt van olijven en olijvenhout als specialiteit had. Daar heb ik oregano en gyroskruiden gekocht.

Vervolgens naar de laatste stop aan de oostkust, waar je de kust van Albanië het best kan zien, op maar 2,5 km afstand.

Daarna werden er weer mensen afgezet bij hun hotels en gingen we bij Gouvia weer in de kleine bus, terug naar het hotel.

Even lekker opgefrist in het zwembad, en daarna onszelf weer klaargemaakt voor de avond, want de befaamde barbecue kwam er aan!

Op het moment dat we naar beneden gingen viel de stroom uit en moesten we zo’n beetje op de tast aan de barbecue beginnen. Alles stond gelukkig klaar, dus het was een kwestie van opscheppen en eten. Er waren stukken kip, geroosterd varkens spek, worstjes, hamburgers en aan stokjes geregen blokjes varkensvlees. Daarbij frietjes, rijst met paprika en iets zoets en natuurlijk salade en tzatziki. Als toetjes kregen we watermeloen en gewone meloen.

Toen de stroom na ongeveer een uur weer kwam, begon het optreden van twee jonge meisjes, die Griekse dansen opvoerden en het publiek de vloer op probeerden te krijgen, wat dan ook lukte.

Al met al was het best een gezellige avond en het eten was ook prima.

Aan het eind van de avond heb ik toch maar om airco gevraagd, ondanks de prijs. En dat was een verademing. Nadat we de meeste muggen hadden afgeslacht, eindelijk weer eens lekker geslapen.

Vrijdag 9 september 2011

Vanochtend lekker wat langer geslapen in onze lekkere koele kamer, daarna op het gemakje ontbeten en naar het zwembad. En dat is zo’n beetje alles wat we vandaag gedaan hebben, af en toe even onderbroken voor een bakkie, een boodschapje, een maaltijdje. Saai he? Maar wel erg lekker!

Vanavond hadden we pangasiusfilet met frietjes en een tonijnsalade.

Morgen staat Corfu-stad op het programma.

Zaterdag 10 september 2011

In tegenstelling tot het bericht van gisteren zijn we niet naar Corfu-stad gegaan, domweg omdat we te laat wakker waren om de bus van 9.00 uur nog te halen. De volgende ging pas weer om 11.45 en dat was te laat. De bus terug gaat namelijk om 14.30 en dan pas weer om 17.30 uur. Aangezien de winkels 14.30uur sluiten, leek het ons beter om dan maar een andere dag te gaan. Zondag komt niet in aanmerking want dan gaat er maar twee keer per dag een bus………

Voor het verdere verloop van de dag: zie gisteren.

De avondmaaltijd bestond uit salade met pasta al forno. Het smaakte weer prima.

Vanavond is er een concert aan het strand, dus daar gaan we straks naartoe. Ook hoorden we dat er een wandelpad gaat vanaf het strand de bergen in, dus  we zijn van plan dat morgenochtend te gaan lopen. Vroeg beginnen moet dan wel, want als de zon eenmaal goed door is, is het al gauw te warm.

Zondag 11 september 2011

Vanochtend zijn we héél vroeg opgestaan om zo vroeg mogelijk te gaan wandelen. Dus direct na het ontbijt naar het strand gelopen omdat daarvandaan een wandelpad omhoog zou gaan. In eerste instantie vonden we het pad niet, maar toen we terugliepen, zagen we het pad wel. Overigens zagen we aan het strand een meters hoge wal van blauwe winde (Ipomoea learii), waarop precies toen we die aan het bewonderen waren een Keizersmantel neerstreek, die ik op de foto heb kunnen vastleggen.Het pad leverde een zware klim op, zoals verwacht. Maar het pad liep toch vooral langs landerijen en villa’s en appartementen en niet door het “wilde” Corfu, zoals ik hoopte. Op de bloemetjes van de braamstruiken onderweg fladderden veel blauwtjes, maar te ver weg om ze op de foto te krijgen. Wel poseerde er op een muurtje nog een mooie hagedis voor me. Op het punt waar we terugliepen naar de bewoonde wereld, ging nog een pad verder omhoog. Dus dat ga ik deze vakantie zeker nog een keer proberen, als het even wat koeler is.

Na de wandeling bleef er eigenlijk maar één ding over: afkoelen in en rond het zwembad. En zo verliep de dag verder precies als de voorgaande dagen met dat verschil dat we even in de zon zijn gaan liggen, zodat John er nu uitziet als een Engelsman. Ik had de afgelopen dagen steeds even een kwartiertje in de zon gelegen, dus ik verbrand niet meer zo erg.

De avondmaaltijd bestond dit keer uit een salade met Parmezaanse kaas, walnoten en balsamico-azijn en ik twijfel nog of er iets van honing doorheen zat. Daarbij kip met aardappel partjes uit de oven, mild gekruid met iets van rozemarijn.

Morgen PROBEREN we de vroege bus van 9.00 uur naar Corfu-stad te nemen.

Maandag 12 september 2011

Vandaag zijn we weer bijtijds opgestaan om de lijndienst naar Kerkyra-stad te nemen van 10.00 uur. Een leuk ritje via alle haarspeldbochten. Toen we aankwamen was het al weer zinderend heet in de stad. We hebben een flink stuk gelopen langs de haven en door de binnenstad en zijn toen op een terrasje neergestreken om even wat lekker koels naar binnen te laten lopen, want dat was wel nodig. De binnenstad ziet er leuk uit, allemaal kleine smalle straatjes en steegjes met nog meer souvenir winkeltjes, waar we uiteraard niets vonden wat de moeite waard was. Na lang slenteren en kiekjes maken, zijn we langzaam teruggelopen naar het busstation om de bus van 14.30 uur te hebben. De volgende zou pas weer om 17.30 uur gaan en dat was ons een beetje te lang. Teruggekomen zijn we natuurlijk direct weer in het zwembad gesprongen om een beetje af te koelen. De avondmaaltijd bestond uit de gebruikelijke salade en frietjes en rijst met gegrilde gehaktballen. Het was weer lekker. John nam nog een ijscoupe na, ik had aan een hapje genoeg.

De avond verder weer rustig doorgebracht met een boek en een bakje koffie.

John Stoppelenburg

&

Paul Zuijdam

nlende
Copyright © 2018 John & Paul. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Last Update:
General update: /a 17-02-2018 19:36