John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Blog's foto's en overzichten.

Kemer, Turkije, van 19 t/m 29 September 2009

Geboekt.

We hebben eindelijk geboekt!!

 

Op 19 September om 11:50 vliegen we naar Turkije met vlucht SHY 680, en verblijven we in Grand Lukullus Hotel te Kemer.
Terug op 29 September 10:50, vlucht SHY 289

Kemer is een levendige badplaats aan een mooie baai met kilometers lange stranden. Het gezellige centrum heeft veel restaurants, bars en terrassen. De sfeervolle haven laat nog een stukje zien van de vissershaven die Kemer eens was.
Kemer ligt in het westen van de Turkse Riviera, op ca. 1 uur en 20 minuten rijden van de luchthaven Antalya..

Kort en bondig

Dit 3*-complex ligt nabij het centrum van Kemer. Er is o.a. een zwembad, sauna, fitness, massage en fiets mogelijkheid.

Accommodatie

de eenvoudig ingerichte kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airconditioning en minibar. De badkamer heeft een douche en föhn.

Bijzonderheden

het complex bestaat uit meerdere gebouwen en beschikt over een lobby met receptie en huur kluisjes, tv-hoek, poolbar, restaurant en een zwembad met apart kinderbad. Verder is er een kleine fitnessruimte, sauna, massage en Turks bad. Ook is er biljard, darts en fietsen. Tevens internet mogelijkheid. Enkele faciliteiten zijn tegen betaling.

Zaterdag 19 september 2009

24°

Vanochtend zijn we al vroeg opgestaan. Na een bak koffie snel de laatste dingen ingepakt en om 8.00 uur gingen we op weg naar Eindhoven. Natuurlijk heb je ook op zaterdagochtend files, en de langste stondje raadt het al: precies op de weg waar wij over moesten. Dat was allemaal niet zo erg hoor,maar ja, de afslag die wij moesten nemen was ook afgesloten, dus werden we precies naar de andere kant geleid over een weg die helemaal vast stond.


Uiteindelijk kwamen we toch nog op tijd op Eindhoven Airport aan. We hadden alleen wat minder tijd om uitgebreid te winkelen. En dat kwam erg mooi uit, want er was maar weinig te winkelen.

Om 12.00 uur vertrokken we en om 16.45 uur lokale tijd kwamen we aan op Antalya.

We waren vrij snel door de douane en hadden ook snel de koffers. Ook het busje stond al klaar. Toch duurde het nog vrij lang voordat we gingen rijden (18.10 uur) en om 20.00 uur kwamen we in het hotel aan. Het is een wat kleiner hotel en ook de kamer is wat kleiner dan we gewend waren, maar alles is goed verzorgd voor zover we nu na kunnen gaan.

De eetzaal is vrij klein en het buffet is ook niet zo uitgebreid als we tot nog toe hadden, maar het smaakte wel goed. John had alleen maar dorst en heeft uitsluitend een toetje gegeten en koffie gedronken. Ik had wel honger en heb een soepje gegeten en daarna uitgebreid warm en koud.

Daarna zijn we de omgeving gaan verkennen, en hebben de winkelstraat naar de haven gevolgd. De winkels zijn hier erg westers georiënteerd en de prijzen zullen wel navenant hoger zijn, maar daar hebben we ons nog niet in verdiept. Op de terugweg begon het flink te onweren. We hebben zojuist lekker gedoucht en nog een bak koffie gedronken. En dan is het nu tijd geworden om lekker naar bed te gaan.

Zondag 20 september

24°

Na een heerlijke nachtrust werden we om ongeveer 9.00 uur wakker.Hoopvol gingen we naar het ontbijt. Hoewel ook dit keer weer goed was, was het aanzienlijk minder dan de voorgaande keren hier in Turkije. Maar er was voldoende keus om met een volle maag aan de wandel te gaan. We besloten weer naar de jachthaven tegaan, waar we gisteravond ook waren geweest omdat daar vast wel mooie kiekjes te maken waren. De zon scheen en het was behoorlijk warm. Zo tegen lunchtijd waren we terug bij het hotel. Eerst een bakje koffie gedronken en toen naar de eetzaal. Weer van hetzelfde laken een pak: het was goed en smakelijk, maar de keuze was zeer beperkt.

 

Na de lunch hebben we ons in onze kamer teruggetrokken om wat te lezen en een beetje rust te houden. Dat kwam erg goed uit, want het begon flink te onweren en te regenen. Dat stopte zo tegen vieren, toen we weer wakker waren. We besloten voor het eten nog even een wandeling te maken om te zien of we een wandelpad de bergen in konden vinden, die hier vlak achter het hotel beginnen. Helaas hebben we geen ingang ontdekt, wordt dus vervolgd. Toen we terugkwamen, was het nog net te vroeg om te gaan eten, dus nog even tijd om te rusten en muziek te luisteren. Daarna een paar potjes Rummikub gespeeld en toen naar het restaurant. Buiten de verschillende salades was er keus uit met gehakt gevulde aubergine of gebakken lever. Daarbij pasta en spinazie. Toen wij klaar waren met eten, kwamen er opeens frieten!Voor mij is er ruim voldoende keus uit dingen die ik wel lekker vind, voor John ligt dat een beetje anders…….. Maar brood met wat salade is ook een maaltijd, hij komt niet om van de honger.

Na het eten zijn we weer het centrum in gegaan, het was lekker koel geworden door de regen: 21 graden. We hebben in wat souvenirwinkeltjes gekeken naar objecten voor de vakantiecollage, maar helaas niet gevonden. En passant ook gekeken naar draken voor de verzameling. Nog geen leuke gezien, al lopen er voldoende buiten de winkeltjes, maar die blijven niet staan in de kast en zijn meestal te groot.

Het is nu tien uur ´s avonds en we hebben net koffie gedronken. Wat we morgen gaan doen weten we nog niet.

Maandag 21 September

28°

Na het weer karige ontbijt zijn we op zoek gegaan naar de PTT (onze vroegere PTT), daar zouden we volgens de reisleider een plattegrond van Kemer kunnen krijgen. Echter was dit niet het geval en werden we doorgestuurd. Onderweg kwamen we Harry de Vakantieman tegen, een turk die Nederlands en Vlaams sprak, die gaf wel een plattegrond, maar van heel de Antalya regio. En zei dat we aan het eind van de winkelstraat bij de toeristen informatie moesten zijn. Ook daar echter kregen we een summier kopietje van een onoverzichtelijk Kemer en omstreek.

 

Gezien de dorst weer toesloeg zijn we een bak koffie wezen drinken op een terrasje aan zee, waar we na de koffie nog 20 minuten hebben zitten wachten op een bakkie thee, die echter nog gezet moest worden.

Toen onze weg vervolgd langs de kust, over paadjes langs alle resorts, en via de stad weer terug.

We waren al te laat voor de lunch in het hotel, dus hebben we op een terrasje Kebab gegeten, dit was totaal anders als thuis : een pannenkoek met wat Kebab, een bos peterselie en een bos mint, verder nog 1 blaadje sla met wat rauwe rode kool, en 10 frietjes. Het konijnen voer hebben ze dus weer terug gekregen. Afgesloten met een ijsje.

Toen weer naar het hotel gehobbeld, waar we hebben gelezen, gepuzzeld en geslapen tot het diner.

Het diner werd vanavond buiten opgediend, waarschijnlijk de voorgaande avonden niet door de onweer en regen dreiging.

Ook dit was weer summier, geen patat!! Dus karig gegeten, en op de toetjes overgegaan die ook niet je van het waren, dus maar een paar bakken koffie naar binnen gewerkt om een voller gevoel te krijgen. (Paul heeft wel weer lekker gegeten)

Na het eten de rummikub tevoorschijn gehaald en tot 22:30 zitten spelen. Het werd echter wel wat fris, dus met de vesten aan.Daarna op de kamer nog wat gelezen en gepuzzeld. En toen slaapie doen!!

Dinsdag 22 September

30°

Vanochtend stond ik hondsberoerd op en dat was pas tegen de middag gezakt. Aan de poolbar hebben we toen een bakkie koffie gedronken en zijn vervolgens naar de markt gegaan. Dat stelde niet zoveel voor. Er waren wel veel kramen, maar ze verkochten zo’n beetje allemaal hetzelfde: riemen, ondergoed en de bekende T-shirts vormden de hoofdmoot. We kwamen dan ook zonder extra bagage terug.

 

We waren nog net op tijd voor de lunch, dus daar hebben we nog maar even gebruik van gemaakt.

Na de lunch hebben we ons aan een tafeltje in de schaduw geïnstalleerd en hebben we een paar potjes Rummikub gespeeld. Daarna nog even siësta gehouden totdat het weer etenstijd was.

Na het eten nog even de “stad” in geweest om de benen te strekken. Bij terugkomst nog even koffie gedronken aan de bar en daarna terug naar het balkonnetje, waar ik crypto’s heb zitten maken en John heeft zitten lezen. Als we morgen normaal wakker worden, dan is het plan om met de bus naar Phaselis te gaan.

Woensdag 23 september

32°

Vanochtend zijn we om 9.00 uur opgestaan. Na het ontbijt zijn we gaan wandelen richting de bossen achter ons hotel. Al vrij snel hadden we een weg gevonden die verder de bossen in ging. Na een kleine drie kwartier klimmen kwamen we op een gedeelte waar nauwelijks meer schaduw was en de bebossing zo dun werd dat er ook geen schaduw meer te verwachten was. Omdat het zinderend heet was, besloten we de terugweg te nemen. Onderweg nog wat leuke kiekjes gemaakt van de omgeving en het uitzicht. Terug beneden aangekomen zagen we nog een andere weg de bossen in, dat leek meer op een wandelpad. Die nemen we de volgende keer.

 

Teruggekomen in het hotel, zijn we op het terras neergestreken, waar we de hele middag vertoefd hebben. Eindelijk was er eens een ligstoel vrij, dus die heb ik geconfisceerd. Na een duik in het zwembad, was het heerlijk vertoeven in het zonnetje.

Vanavond hebben we buiten de deur gegeten en dat beviel prima. Een lekkere Kebab schotel voor 5 euro. Eenmaal terug bij het hotel zat het terras helemaal vol, dus hebben we onze koffie meegenomen naar onze kamer.

Morgen staat Phaselis op het programma, dat wil zeggen: als we op tijd wakker zijn.

Donderdag 24 september

32°

Vanochtend zijn we inderdaad vroeg opgestaan en zijn we na het ontbijt naar het busstation gegaan. Na kort wachten kwam de bus naar Phaselis waar we keurig na ongeveer een half uur rijden werden afgezet. Behalve de restanten van Romeinse nederzettingen leek er niets te zijn. Dus entree betaald en aan de wandel gegaan. Ach het was aardig om te zien, maar ik heb veel mooiere ruïnes gezien op andere plekken in Turkije. Ook al was het voor deze tijd van het jaar best wel druk, bleek er weinig interesse van de turken zelf om er ook maar iets aan te verdienen, want iets te drinken of te eten was er in het geheel niet te vinden. Toch merkwaardig, dat heb ik nog nooit ergens gezien.

 

Na alles te hebben gezien hebben we de wandeling naar de ingang weer ingezet en kort nadat we aankwamen, kwam de bus terug naar Kemer alweer. De middag hebben we weer lekker aan het zwembad doorgebracht, wat geen overbodige luxe was met 32 graden in de schaduw…. Helaas was John beroerd van de hoofdpijn, dus het avondeten was aan hem niet besteed. Hij is dan ook naar bed gegaan al tijdens het eten. 'S avonds nog ff naar de winkelstraat gegaan om aspirines en rennies te halen, en een stekkie van cestrum nocturnum gejat.

Vrijdag 25 september

32o

We hadden kennelijk wat slaap in te halen, want we werden pas tegen10.00 uur wakker! Dus hadden we het ontbijt gemist. Maar gelukkig hadden we nog wat koeken liggen, daar vulden we onze maag een beetje mee.

Na een bak koffie zijn we richting het busstation gelopen en hebben we de dolmus naar Göynük gepakt. We werden bij de markt afgezet, die best omvangrijk was, maar weer geheel uit de gebruikelijke kramen bestond, niets authentieks te vinden. Dus zonder plastic tasjes kwamen we de markt weer af en zijn we neergestreken bij het eerste het beste tentje waar wat te drinken was.

 

Na wat koffie cq. Cola genuttigd te hebben, hebben we de omgeving nog even verkend. Omdat het heel erg warm was (32 in de schaduw) en we geen zin hadden in een eindeloze wandeling met een onzekere eindbestemming, maar WEL zin hadden om de rest van de middag bij het zwembad door te brengen, namen we de eerste dolmus terug. Om ongeveer 13.15 uur waren we terug in Kemer. Toen John opmerkte dat ze met hun gymoefeningen bezig waren, keek ik om me heen. Bij de moskee zaten enkele tientallen mannen naar Mekka te bidden, tot op de stoep toe, want het terrein was wat te klein.

We waren net op tijd voor de lunch. Met de zojuist gekochte knijpfles mayonaise waren de platte gehaktschijfjes best wel te eten. Daarna hebben we heerlijk ons gemak gehouden. Pas om een uur of vijf zijn we even naar de kamer gegaan, waar we even een kort tukje hebben gedaan.

Het avondeten hebben we overgeslagen, want we hadden allebei noggeen honger. We besloten later op de avond Kebab te gaan eten. Daarvoor hebben we nog een wandeling gemaakt naar het haventje totdat we trek begonnen te krijgen. Er stak een lekker fris windje op, zodat de temperatuur wat aangenamer werd. Later ging die weer liggen. In de winkelstraat stond de temperatuur nog altijd op 28 graden.Morgen hopen we weer vroeger op te zijn, we hebben nog geen plannen.

Zaterdag 26 september

32°

Vandaag hebben we een lekker rustige dag gehouden. Na het ontbijt lekker aan het zwembad gezeten. Na de lunch was het aanvankelijk lekker koel en bewolkt, prima weer dus om naar kleine souvenirtjes te kijken. Maar toen we de deur uitgingen was de zon er weer en werd het broeierig warm. Bij ons “stamrestaurantje” hebben we even wat gedronken en zijn toen weer teruggegaan naar het hotel. Vanavond hebben we weer gegeten bij onze stamkroeg. We hadden het lef om biefstuk te bestellen, medium en rare.Nou daar hadden ze duidelijk geen feta van gegeten, want ze waren beiden geheel gaar, maar gelukkig nog wel te eten. De erbij geserveerde champignonsaus was helaas niet echt lekker te noemen.

 

Eenmaal terug bij het zwembad hebben we ons vermaakt met cappuccino en Rummikub. Nu is het bedtijd. Morgen staat de bergwand aan de andere kant op het programma.

Zondag 27 september

32°

Vanochtend zijn we na het ontbijt het pad gevolgd dat we de vorige keer hadden gezien. Aanvankelijk leek het erop dat we inderdaad de bossen ingingen, maar helaas boog de weg na een kwartiertje lopen af richting Kemer. We liepen langs de waterzuiveringsinstallatie en kwamen toen weer gezellig in het centrum uit. Het was snikheet, en we hadden het allebei eigenlijk wel weer gezien. Dus weer teruggelopen naar het hotel, waar we met onze tong op onze schoenen aankwamen. Het was niet zozeer de afstand die we hadden gelopen, maar vooral de hitte.

De middag hebben we weer aan het zwembad gehangen. Juist voor het avondeten zijn we weer naar het stamrestaurant gegaan waar we onszelf weer lekker getrakteerd hebben op een DönerKebab schotel.

 

Daarna weer rustig teruggelopen, onderweg nog wel even stekjes van Cestrum diurnum van een struik gehaald. Vanmiddag had ik al een stekje van een witte Brugmansia met gedeeltelijk gevulde bloem en lange krullende kelkuiteinden.

De avond werd gevuld met Rummikub

John Stoppelenburg

&

Paul Zuijdam

nlende
Copyright © 2018 John & Paul. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Last Update:
General update: /a 17-02-2018 19:36