John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

Blog's foto's en overzichten.

Jatropha Podagrica

altDeze plant, die oorspronkelijk uit Centraal-Amerika en West-Indiƫ, is een lid van de Euphorbia familie en daarom is giftig; de melkachtige sap kan ook de huid irriteren. Zij zal ook zaaddozen die exploderen, de lancering van de zaden een paar meter afstand.

Bodem:

Standaard cactus compost is prima voor deze plant. voor je eigen mengsel gebruik 2 delen van leemachtige grond, 1 deel potgrond, 1 deel fijn grind of zand en 1 deel perliet.

Watering:

Vermijd het besproeien van de Jatropha overdreven, altijd het verlaten van de bodem om te drogen voor een paar dagen tussen het ene water en het andere, het water en elke 4-5 weken met 1-2 glazen water. Deze plant slaat water in zijn caudex, moet dus worden gedrenkt alleen wanneer het weer warm is. Bezuinigen op water tijdens de wintermaanden, tot bijna geen water. De bladeren kunnen afnemen tijdens deze periode. Nieuwe groei verschijnt het volgende seizoen.

 

Kiemen:

Zaai net onder, in goed gedraineerde medium, het houden van temperaturen boven de 20 graden C; kieming kan worden onregelmatig.

 

Eigen kweek

John Stoppelenburg

&

Paul Zuijdam

nlende
Copyright © 2018 John & Paul. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Last Update:
General update: /a 17-02-2018 19:36